تجهیزات آزمایشگاهی

تجهیزات آزمایشگاهی به عنوان یکی از پایه های اصلی در علم و فناوری، نقش مهمی در فعالیت های علمی، تحقیقاتی و صنعتی ایفا می کنند. وجود این تجهیزات برای انجام آزمایش های مختلف ضروری است. امروزه آزمایشگاه های زیادی در سراسر دنیا وجود دارند که به وسیله ی ابزار و وسایل آزمایشگاهی تجهیز شده اند. دانشجویان رشته های علوم پایه، محققین و دانشمندان زیادی برای پیشبرد مطالعات خود از تجهیزات آزمایشگاهی استفاده می کنند.

تجهیزات آزمایشگاهی چیست؟

به مجموعه ی ابزار، لوازم و دستگاه هایی که در آزمایشگاه ها و مراکز علمی، تحقیقاتی و بیمارستان ها استفاده می شوند، تجهیزات آزمایشگاهی می گویند. این تجهیزات شامل انواع مختلفی از دستگاه ها و ابزارهای عمومی و تخصصی آزمایشگاه ها می شوند. این دستگاه ها دقت و کیفیت بالایی دارند و برای انجام تست های دقیق و حساس به کار می روند.

دسته بندی کلی تجهیزات آزمایشگاهی

تجهیزات آزمایشگاهی با توجه به نوع آزمایشگاه متفاوت هستند. اما برخی از تجهیزات در تمام آزمایشگاه ها وجود دارند. از جمله این وسایل می توان به موارد زیر اشاره کرد.

سکوبندی یک طرفه و دو طرفه :

ابعاد سکوبندی و جنس بدنه کابینت ها به نظر کارفرما بستگی دارد. معمولا عمق آنها 80-60 سانتی متر است و جنس بدنه از فلز، استیل یا ام دی اف ساخته می شود. عرض سکوبندی دو طرفه 160-120 و ارتفاع آن 90-85 سانت می باشد. برای رویه سکوبندی هم از سنگ گرانیت، سرامیک ضد اسید، استیل و ... استفاده می کنند.

شلف وسط و کناری :

برای این بخش از پروفیل سبک 20*20 میلی متر با پوششی از رنگ الکترواستاتیک استفاده می شود. شلف های وسط و کناری با توجه به نظر کارفرما ساخته می شوند. برای ساخت بدنه این شلف ها از ام دی اف با روکش ملامینه، فرمیکا و فلز استفاده می کنند.

میز ترازو (توزین) :

با نام میز ضد ارتعاش هم شناخته می شود. این میزها به افراد کمک می کنند تا آزمایش ها را با نهایت دقت انجام دهند.

میز شستشو :

این نوع میز را با استفاده از پروفیل 30*30 یا 50*30 می سازند. برای پوشش رویه آن از رنگ های الکترواستاتیک استفاده می کنند. جنس بدنه میزهای شستشو از پی وی سی می باشد. این میزها در برابر نفود آب و رطوبت از خود مقاومت نشان می دهند. معمولا در مراکز درمانی برای ساخت این میزها از استیل 316 یا 304 استفاده می کنند. میزهای شستشو، یک سینک آزمایشگاهی و یک عدد شیر آب مخلوط دارند. از ویژگی های این میزها می توان به قابلیت نصب چشم شوی و شیر آب مقطر  اشاره کرد.

سینک های آزمایشگاهی :

جزء مهم ترین تجهیزات آزمایشگاهی به شمار می روند و در مقابل اسید و باز مقاوم هستند. از مدل های مختلف سینک آزمایشگاهی می توان سینک های سرامیکی، اپوکسی و پروپیلن را نام برد. این تجهیزات در برابر وزن اجسام و انواع مواد شیمیایی مقاوم می باشند.

سکوبندی (رویه) آزمایشگاهی

جزء مهم ترین آیتم های آزمایشگاهی محسوب می شود و برای راه اندازی یک آزمایشگاه مدرن ضروری می باشد. بخش های مختلف سکوبندی شامل میزهای آزمایشگاهی، کابینت آزمایشگاهی و سینک های آزمایشگاهی می شوند. سکوبندی آزمایشگاهی  به صورت یکطرفه، دو طرفه، شلف وسط و کناری و قفسه دیواری وجود دارد.

قفسه دیواری :

در بیشتر مواقع، قفسه های دیواری را هم با ابعاد 60*90*30 سانت می سازند. جنس این قفسه ها از MDF با روکش های ملامینه و ... می باشد. برای درب هم از شیشه یا ام دی اف یا ترکیبی از هر دو به کار می برند.

میزهای آزمایشگاهی :

در همه آزمایشگاه ها می توان این وسیله را مشاهده کرد. میز آزمایشگاهی جزء کاربردی ترین تجهیزات آزمایشگاه به شمار می رود. انواع مختلف میز آزمایشگاهی شامل میز ترازو (توزین)، میز تحریر، میز شستشو و میز وسط می شوند.

میز وسط :

برای قرار دادن مواد و وسایل آزمایشگاهی است. این میزها همواره در معرض تماس با مواد شیمیایی آزمایشگاهی مانند اسید، باز، مواد رنگی و حلال ها هستند. به همین علت در ساخت آنها از موادی استفاده می شود که در برابر این مواد مقاوم باشند. جنس رویه این میزها از سرامیک ضد اسید می باشد و به راحتی می توان آنها را تمیز کرد.

کابینت آزمایشگاهی :

وجود این کابینت ها در محیط های پزشکی و صنعتی ضروری است. چیدمان سکوبندی را به این قسمت بستگی دارد. معمولا از دو نوع دیواری و زمینی کابینت در آزمایشگاه ها استفاده می شود. مدل های دیواری به دلیل داشتن فضای بیشتر، برای استفاده در آزمایشگاه مناسب تر هستند. کابینت های آزمایشگاهی کاربردهای زیادی دارند و برای نگهداری وسایل آزمایشگاهی هم به کار می روند. جنس رویه کابینت از سرامیک، گرانیت و ... می باشد. درب برخی از کابینت ها از جنس شیشه است و این امکان را به کاربر می دهد تا مواد داخل کابینت را مشاهده کند. گاهی اوقات از لامپ های فلورانس هم استفاده می کنند.  کابینت ها برای نگهداری لوازم شخصی و لباس های کارکنان هم به کار می روند.

هود آزمایشگاهی :

انواع مختلفی دارند و شرایطی را فراهم می کنند تا کارکنان آزمایشگاه بتوانند در یک محیط ایمن، آزمایش های خود را انجام دهند. هودهای آزمایشگاهی نقش مهمی در تامین و حفظ سلامتی افرادی که در آزمایشگاه حضور دارند و نمونه های موجود در آن ایفا می کنند. گازهایی که در اثر واکنش های شیمیایی تولید می شوند، برای سلامتی افراد خطر دارند. برای حفظ سلامتی افرادی که در آزمایشگاه حضور دارند، از انواع هودهای آزمایشگاهی استفاده می شود. از انواع هودهای آزمایشگاهی می توان به هودهای بیرونی، فیلتردار، سقفی، لامینار و شیمیایی اشاره کرد. با استفاده از هود می توان گازهای سمی را از فضای آزمایشگاه خارج کرد. برخی از هودها در آزمایشگاه های صنعتی به کار می روند. این تجهیزات با هودهای پزشکی تفاوت دارند. در ساخت آنها از مواد ضد زنگ و انفجار استفاده  می کنند.

وسایل و دستگاه های آزمایشگاهی

تجهیزاتی هستند که با استفاده از آنها می توان انواع آزمایش ها، عملیات آنالیز و تحلیل، تست و اندازه گیری را انجام داد. از جمله دستگاه هایی که در بیشتر آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند، می توان آون، اتوکلاو، لوله های آزمایش، بورت، همزن شیشه ای، استوانه مدرج و ... را نام برد. در ادامه به برخی از وسایل آزمایشگاهی اشاره می کنیم.

 

ترازوی آزمایشگاهی :

این ترازوها برای وزن کردن مواد شیمیایی آزمایشگاه به کار می روند. در مدل های مختلفی طراحی می شوند که از آن جمله می توان به مدل های تحلیلی، مکانیکی، فنری، رطوبتی، الکترونیکی، کالیبراسیون و ... اشاره کرد.

 

کوره آزمایشگاهی :

این دستگاه برای حرارت دادن، خشک و ذوب کردن مواد به کار می رود. در برخی مواقع برای استریل کردن نمونه ها با دمای بالا از آن استفاده می کنند. انواع مختلفی دارد که شامل کوره های الکتریکی، لوله ای، ذوب، بی صدا، دما بالا و ... می شود.

 

اتوکلاو آزمایشگاهی :

در ساختار این دستگاه، یک محفظه ی کاملا ایزوله وجود دارد. برای استریل لوازم آزمایشگاهی، محلول ها، مواد خشک، پسماندهای آلوده و محیط کشت به کار می رود. این عملیات به کمک حرارت بخار آب تحت فشار انجام می شود. 

 

دستگاه الكتروليز آزمایشگاهی :

از این دستگاه برای جداسازی یون ها در یک محلول قطبی استفاده می شود. با وجود این دستگاه، امکان تجزیه آب به عناصر تشکیل دهنده ی آن وجود دارد. دستگاه الكتروليز آزمایشگاهی برای تولید گازهای مختلفی مانند اکسیژن، هیدروژن، کلر و ... به کار می رود.

 

دوش و چشم شوی آزمایشگاهی :

جزء تجهیزات ایمنی آزمایشگاهی محسوب می شود و برای محافظت از چشم و صورت کارکنان آزمایشگاه مورد استفاده قرار می گیرد.

ممکن است در هنگام انجام آزمایش ها، مواد شیمیایی خطرناک (اسید و باز) به درون چشم فرد پاشیده شوند و یا در تماس مستقیم با صورت و اعضای بدن او قرار بگیرند. در چنین حالتی باید سریعا قسمت موردنظر را با اب فراوان بشوید. دوش و چشم شوی آزمایشگاهی برای این هدف طراحی شده اند. بسیاری از آزمایشگاه ها اقدام به نصب دوش و چشم شوی ایمنی کرده اند و از این طریق ضریب امنیت آزمایشگاه را افزایش داده اند.

انواع دوش و چشم شوی آزمایشگاهی

امروزه انواع مختلفی از دوش و چشم شوی آزمایشگاهی توسط شرکت های مختلف ساخته و در بازار به فروش می رسند. در این قسمت توضیح مختصری در مورد برخی از انواع دوش و چشم شوی آزمایشگاهی ارائه می دهیم.

1- دوش و چشم شوی مدل CS1”-E/F-W

جنس این چشم شوی از فولاد گالوانیزه می باشد. این مدل از نوع پدالی پایه دار است و مقدار پاشش جریان آب تقریبا 10 لیتر در دقیقه است. اتصالاتی با قطر 1 اینچ در این سیستم به کار می روند. ارتفاع قسمت چشم شوی از سطح زمین 115-105 سانتی متر است. در ساختار چشم شوی CS1”-E/F-Wدو نازل وجود دارد که از نوع ABS متحرک هستند و در یک کاسه قرار دارند. این نوع چشم شوی با استفاده از یک پدال فعال می شود.  

 

2- دوش و چشم شوی مدل PSS316-PSH-E

برای ساخت این مدل از فولاد ضد زنگ (استنلس استیل) گرید 304 یا 316 استفاده می کنند. به همین علت در مقابل مواد قلیایی، نمک ها، اسیدها، روغن ها و نور خوشید مقاوم می باشد. این دستگاه، دو نازل از جنس ABS متحرک دارد که داخل یک کاسه ی بزرگ از جنس استنلس استیل قرار گرفته اند. نوع پاشش، فشار و حجم آب توسط این تجهیزات کنترل می شوند. فعالسازی دوش و چشم شوی مدل PSS316-PSH-E به وسیله ی تمام پدالی است.

 

3- دوش و چشم شوی مدل SS316-G40SH-P

از این مدل دوش و چشم شوی در صنایع آبکاری، دارویی، آرایشی و بهداشتی، آزمایشگاه های کنترل کیفیت، باطری سازی و نیروگاه ها استفاده می شود. جنس آن از استنلس استیل می باشد و به وسیله پدال فعال می گردد.

 

4- دوش و چشم شوی مدل CS1-SH-P

لوله و اتصالات به کار رفته در این مدل، ازجنس کربن استیل (گالوانیزه) می باشند. از ویژگی های دوش و چشم شوی مدل CS1-SH-P می توان به مقاومت بالای آن در برابر نمک ها، اسید و باز، روغن ها و نور خورشید اشاره کرد. ضمن اینکه تغییر رنگ نمی دهد و در مقابل زنگ زدگی و خوردگی مقاوم است. اجزای مختلف آن از فولاد گالوانیزه ساخته می شوند و به وسیله ی رنگ زرد کاترپیلاری الکترواستاتیک پوشش داده می شوند. این مدل دارای اهرم دستی است و به صورت پدالی فعال می گردد.

 

5- دوش و چشم شوی مدل CS1-1/2SH-P

جنس این نوع دوش و چشم شوی از گالوانیزه است و در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم می باشد. عملکردی مشابه سایر مدل ها دارد.

 

6- دوش و چشم شوی مدل SS316-G40E/F

این محصول از نوع پدالی پایه دار است و از جنس استنلس استیل با گرید 304  و 316 ساخته می شود. فعالسازی در این مدل هم از طریق پدال صورت می گیرد. عملیات کنترل حجم و فشار در دوش و چشم شوی مدل SS316-G40E/F انجام می شود.

 

7- دوش و چشم شوی مدل SS304-68L-PSH

جنس این مدل از استنلس استیل می باشد و یک مخزن آب با ظرفیت 70 لیتر دارد. دوش و چشم شوی مدل SS304-68L-PSH قابل حمل است. با استفاده از دسته ارگونومیک و دو چرخ دستگاه، می توان آن را جابه جا کرد. جنس چرخ ها از پلاستیک فشرده می باشد که به وسیله ی یک محور استیل ضد زنگ به مخزن متصل شده اند. 

 

8- چشم شوی مدل CS1-1/2E/FW-P

این محصول را با استفاده از کربن استیل می سازند. بدنه آن به وسیله ی رنگ الکترواستاتیک پوشیده شده است. کیفیت مناسب این پوشش، باعث شده تا مانند یک روکش مقاوم عمل کند.

 

9- دوش و چشم شوی مدل SS316-G40SH-P

جنس این نوع دوش و چشم شوی از استنلس استیل است. از این مدل در صنعت استفاده می کنند. اهرم دستی برای دوش و پدال برای چشم شوی در نظر گرفته شده است. لوله ها و اتصالاتی که در این محصول به کار رفته اند، از جنس استنلس استیل با گرید 304 و 316 می باشد. به همین علت مقاومت زیادی در مقابل مواد شیمیایی دارد.

محل مناسب برای نصب دوش و چشم شوی صنعتی

معمولا دوش و چشم شوی ایمنی را باید در نزدیکی مکان های پر خطر نصب کرد. در این فاصله نباید دستگاه و ابزاری قرار گیرد تا فرد در زمان بروز حادثه، سریعا به دوش و چشم شوی اضطراری برسد.

این دوش ها باید نزدیک به راه های خروجی باشند تا در صورت آسیب جدی، امکان رسیدگی وجود داشته باشد.

کمد آزمایشگاهی

یکی از مهم ترین تجهیزات در آزمایشگاه است که برای نگهداری از لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی به کار می رود. انواع کمدهای آزمایشگاهی با ابعاد استاندارد ساخته می شوند. کمدهای آزمایشگاهی، ایمنی محیط آزمایشگاه را افزایش می دهند و تاثیر بسزایی در حفظ نظم و افزایش کارایی کاربران دارند. کمدهای آزمایشگاهی از جنس های مختلفی ساخته می شوند و بر این اساس به کمدهای فولادی، ام دی اف، کمد MDF با روکش HPL و کمد نگهداری استنلس استیل دسته بندی می شوند.

کمدهای آزمایشگاهی را به صورت تک جداره یا دوجداره و یک در یا دو در می سازند. از انواع مختلف آن می توان به کمدهای ایستاده، رومیزی و زیرمیزی اشاره کرد. تعداد طبقات و فاصله ی آنها از هم با توجه به نیاز کارفرما تنظیم می شود. کمدهای آزمایشگاهی برای نگهداری مواد شیمیایی، مواد خورنده، انواع حلال ها، مواد یخچالی و ... به کار می روند. این کمدها با رنگ های مختلفی تولید می شوند. بدنه آنها به رنگ طوسی است اما رنگ درب ها متفاوت می باشد.

‎کمدهایی که رنگ درب آنها زرد است برای نگهداری مواد شیمیایی و محلول های قابل احتراق به کار می روند. رنگ قرمز، برای نگهداری رنگ ها و سایر مواد قابل اشتعال می باشد.

مواد و محلول های خورنده و خطرناک را در کمدهایی با درب آبی رنگ نگه می دارند. کمدهای سبز برای نگهداری حشره کش ها و کمدهای نقره ای برای وسایل آزمایشگاه مورد استفاده قرار می گیرند.

درب های آنتی باکتریال

محیط آزمایشگاه و بیمارستان باید عاری از هر گونه آلودگی، باکتری و میکروب های مضر باشد. همه وسایل و تجهیزات موجود در آن هم باید کاملا بهداشتی و استریل باشند. درب های ورود و خروج اتاق ها هم از این قضیه مستثنی نیستند.

امروزه در بسیاری از آزمایشگاه ها از درب های آنتی باکتریال استفاده می کنند. این درب ها به وسیله ی یک روکش پلاستیکی پوشانده شده اند. این پوشش ضد آب است و خاصیت آنتی باکتریال دارد. رنگ درب ها با توجه به نظر کارفرما تعیین می شود. از ویژگی های این درب ها می توان به سطح صاف و هموار، قابلیت شستشو و مقاومت در برابر مواد شیمیایی اشاره کرد. پوشش درب های آنتی باکتریال، از نفوذ باکتری ها و تجمع هر نوع آلودگی و گرد و غبار جلوگیری می کند. 

قیمت تجهیزات آزمایشگاهی

قیمت تجهیزات آزمایشگاهی به اندازه، قابلیت ها، ویژگی ها و ابعاد بستگی دارد. برای استعلام قیمت انواع تجهیزات آزمایشگاهی با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

سوالات متداول

تجهیزات آزمایشگاهی چیست؟
به مجموعه ی ابزار، لوازم و دستگاه هایی که در آزمایشگاه ها و مراکز علمی، تحقیقاتی و بیمارستان ها استفاده می شوند، تجهیزات آزمایشگاهی می گویند. این تجهیزات شامل انواع مختلفی از دستگاه ها و ابزارهای عمومی و تخصصی آزمایشگاه ها می شوند. این دستگاه ها دقت و کیفیت بالایی دارند و برای انجام تست های دقیق و حساس به کار می روند
Image
Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutationem consuetudium lectorum.

درباره آزماسکو سامان

 شرکت به آزماسکو سامان یکی از بهترین و جامع ترین مراکز در تجهیز آزمایشگاهی در سطح کشور و خارج از کشور می باشد . این شرکت در سال 1362 شروع به فعالیت نموده است و در سال 1388 به صورت مستقل با هدف اجرای پروژه های بزرگ آزمایشگاهی شامل طراحی تولید و نصب راه اندازی تاسیس گردید.

تماس با ما

ارتباط با ایمیل

دسترسی آسان

آدرس

درباره آزماسکو سامان

 شرکت به آزماسکو سامان یکی از بهترین و جامع ترین مراکز در تجهیز آزمایشگاهی در سطح کشور و خارج از کشور می باشد . این شرکت در سال 1362 شروع به فعالیت نموده است و در سال 1388 به صورت مستقل با هدف اجرای پروژه های بزرگ آزمایشگاهی شامل طراحی تولید و نصب راه اندازی تاسیس گردید.

تماس با ما

ارتباط با ایمیل

دسترسی آسان

آدرس